Π. Μπαριτάκης: Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Στο επίκεντρο το πρόγραμμα «Νέαρχος» για τη λειψυδρία των νησιών και η ακτομηχανική Μελέτη της Αρβης

Στο επίκεντρο συνάντησης ανάμεσα στο Δήμαρχο Βιάννου κ. Παύλο Μπαριτάκη και το Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, βρέθηκε το νέο πρόγραμμα «Νέαρχος», σχετικά με τη λειψυδρία των νησιών, καθώς και άλλα ζωτικής σημασίας θέματα για το Δήμο Βιάννου.

Στη διάρκεια της συζήτησης που έγινε μέσα σε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στον κ. Μπαριτάκη και το συντοπίτη του Γενικό Γραμματέα, υπήρξε αρχικά ενημέρωση για το πρόγραμμα «Νέαρχος», το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας, με στόχο την ενίσχυση των νησιωτικών περιοχών και στο ζήτημα της λειψυδρίας.

Ένα πρόγραμμα, για το οποίο ο Δήμος Βιάννου, όπως τόνισε ο κ. Μπαριτάκης, είναι σε ετοιμότητα για να υποβάλλει τις σχετικές προτάσεις του.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για το ζήτημα της ακτομηχανικής Μελέτης της Αρβης, η οποία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο και έχει φορέα υλοποίησης τον ΟΛΗ. Μια μελέτη, η οποία βρίσκεται σε καλό σημείο, με τη διαδικασία να προχωράει κανονικά, συμφωνα με την ενημέρωση των μελετητών.

Ενώ τέθηκαν και μια σειρά από ζητήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο τις ακτογραμμές του Δήμου, την προστασία και την ανάδειξη τους.

«Η συνάντηση με τον κ. Κουτουλάκη, έγινε μέσα σε θετικό κλίμα, την ώρα που η συνεργασία των δύο πλευρών, όχι μόνο είναι σε καλό επίπεδο, αλλά, όπως τονίσαμε θα συνεχιστεί, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και ενέργειες στο Δήμο μας για την αντιμετώπιση ζωτικής φύσεως προβλημάτων, όπως είναι η διαχείριση του νερού, αλλά και η προστασία των ακτογραμμών μας», είπε ο κ. Μπαριτάκης, που ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής πολιτικής για τη συνεργασία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί